Informacije i upisi novih članova

Lana Koller

Mob: 098 313-390

sksamobor@gmail.com

SK SamoboStreličarski klub Samobor osnovan je 26.10.2005. godine. Samoborska sportska obitelj dobila je novog člana a Samoborci su dobili priliku baviti se streličarstvom na području svoga Grada. Osnivanje Streličarskog kluba Samobor, uz podršku Hrvatskog streličarskog saveza, potaknuli su tadašnji reprezentativci Lana Koller i Goran Villi.

U početku su se treninzi odvijali na terenu u Medsavama te u dvorani O.Š. Mihalea Šiloboda u Svetom Martinu pod okićem. Od 2008. godine preselili smo u dvoranu u Bregani, a 2011. godine dobili smo na korištenje teren na prostoru bivše vojarne Taborec u Samoboru te dvoranu u prostorima O.Š. Bogumila Tonija u Samoboru, gdje smo i sada smješteni.

Streličarski klub Samobor okuplja sportaše od najmlađih do veteranskih kategorija i njegovi članovi redovito postižu zapažene rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Članovi kluba osvojili su brojna odličja na domaćim i međunarodnim turnirima. Lana Koller bila je redovna je članica Hrvatske streličarske reprezentacije s kojom je, između ostalih uspijeha osvojila zlatnu ekipnu medalju na Europskom prvenstvu 2011. godine. Mario Vavro redovni je član Hrvatske streličarske reprezentacije i osvajač je mnogih prestižnih međunarodnih medalja i rekorda, između ostalih brončane medalje na Univerzijadi u Taipeiu 2017. godine.